Nagylóc

 

Nagylóc község címere
(Nógrád megye)

Pajzs alakú, fekete-arany szegélybe foglalva, zöld domb, piros alapon ezüst színű ekevas és csoroszlya. A kettős kereszt és a napot jelképező csillag arany színű.
A címerben a zöld szín a település domborzatos vidékét jelképezi. Az eke és a csoroszlya, az itt élő emberek mezőgazdasági tevékenységét fejezi ki. Középen látható kettős kereszt a Nagylóc Község műemléki templom tetején ma is látható torony kereszt mása. Felül a csillag a napot jelképezi, mely éltetője a földnek és a falusi embereknek. A piros szín a béke és a szeretet jelképe. A pajzs maga a kemény munkát, jelképesen harcot, de mindenképpen védelmet jelentett és jelent az itt élt és élő polgárok számára.
 

The Coat-of-Arms of the Village of Nagylóc
(The County of Nógrád)

In field gules of a shield in contour sable-or on a mound vert a ploughshare argent and coulter argent are borne. The patriarchial cross and the star that symbolises the sun are both or. The colour vert in the coat-of-arms symbolises the hilly land of the settlement. The plough and the coulter refer to the agricultural activities of the inhabitants. The patriarchial cross in the middle is the pictorial depiction of the cross on the top of the village Church.
The star symbolises the Sun, which means life to the ground and to the village people. The colour gules is the symbol of peace and love. The shield itself stands for hard work, fight but by all means protection for those who lived and still live in the village.